İslam inkılabı rehberinin, İslam cumhuriyeti iktidarını vurgulaması

  • 19 Şubat 2019
  • 1.797 kez görüntülendi.
İslam inkılabı rehberinin, İslam cumhuriyeti iktidarını vurgulaması

İslam inkılabı rehberi İmam Ayetullah Seyid Ali Hamenei dün (Pazartesi) sabah saatlerinde Doğu Azerbaycan halkından binlercesini kabulünde İslam cumhuriyeti nizamının en iyi konumda ve başında Amerika’nın bulunduğu istikbar cephesinin de en zayıf şartlarda olduğunu söyledi.

İmam Ayetullah Hamenei sözlerinin bir bölümünde bu yıl düzenlenen muazzam 22 behmen zafer yürüyüşüne işaretle, “ben birkaç gün önce bir bildiride İran halkından teşekkür ettim, fakat o teşekkür İran milletinin hak ettiğinden çok daha az ve küçüktür zira halk bu yıl 22 behmen yürüyüşünde büyük bir iş yaptılar.
Hiç şüphesiz İran halkı bir çok zorlukları geride bırakmıştır ve bir çok soruna karşı direnerek istikbara karşı savaşta günümüzde daha etkin bir varlık sergiliyor. Bu getiriler, İslam inkılabının yeni hayat çağında ileriye dönük harekette güvenilir dayanak sayılıyorlar. İran halı hazırda tüm yaptırımlar ve bir çok alanda yaşanan sorunlara rağmen bir çok alanda istikrarlı bir konuma sahiptir ve  zorlukların üstesinden gelecek güce ve kabiliyete, doğal ve insan gücü açısından eşsiz kapasiteye sahiptir; bu yüzden güvenle kendi yolunu başarıya doğru devam edebilir.
Gerçi güvenlik alanda bu büyük konuma ulaşmak, çok zor şartlarda ve ağır bedeller ödeyerek gerçekleşti. İslam inkılabı rehberi İmam Ayetullah Hamenei son günlerde katil rejimlerce desteklenen teröristlerce gerçekleşen terör saldırı sonucu bazı sınır ve güvenlik güçlerinin şehadetine de işaretle, “Bu şehadetler, ülkenin en iyi gençlerinin kanı pahasına sağlanan ülke güvenliği konusunda bizi daha uyanık ve bilinçli yapmalı ve hepimiz bu fedakarlıklara minnettar olmalıyız” diyerek vurguda bulundu.
Tabi ki Amerika’nın iktidar ve gücünün dünya çapında sönmekte olduğu, günümüz Amerika’nın 40 yıl önceki Amerika’dan daha zayıf olduğuna dair bir çok delil ve kanıt mevcuttur.
İslam inkılabı rehberi bu konuda ise şöyle buyurdu: Amerika’nın akıldan kıt yöneticileri, İran karşıtı karar almak için bazı müttefik, korkak ve zayıf devletleri, Varşova toplantısına davet ettiler, ancak bu toplantı hiçbir sonuca varmadı, işte tüm bunlar onların zayıf olduğunun belirtisidir ve zayıf düşen düşman ise sinirlenir, küfür etmeye ve yaygara koparmaya başlar.
Hiç şüphesiz istikbar ve başında da katil Amerika İran halkına karşı duruyor. Amerikalı yetkililer hem geçmişte ve hem hali hazırda İran’a darbe vurmak için ellerinden geleni yapıyorlar fakat bu komplolar İran halkını kendi yolundan alıkoyamıyor. Bu denklemin yorumu ise İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei’nin de değindiği kilit konudur, ” İslam Cumhuriyeti nizamı en iyi konumda ve Amerika başta olmak üzere istikbar cephesi en zayıf durumdadır.”
Bu bakış açısı, İslam inkılabı rehberinin dünkü sözleri aslında İran halkının güvenli geleceğe hareket yolunu gösteriyor. Bu yol hiç şüphesiz, bağımsızlık, yerli kabiliyetlere dayanmak ve aynı zamanda dış ilişkiler alanında hilekar siyasetlere karşı uyanık olmaya dayalı olan aydın hedefleri vardır.
İslam inkılabı rehberinin bu bağlamdaki sözleri ise çok açık ve nettir. Ayetullah Hamenei batının hilelerine işaretle ” kılıcı kuşanan Amerikalılara karşı ne yapılmasının belli olduğunu, ancak Avrupalılara karşı uyanık olmak gerektiğini çünkü onların kurnazca davrandığını” vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.