İslam İnkılabı Rehberi’nin Kutsal Savunma Yılları Gerçeklerinin Unutulmamasına Vurgusu

  • 04 Ekim 2019
  • 998 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi’nin Kutsal Savunma Yılları Gerçeklerinin Unutulmamasına Vurgusu

İslam İnkılabı Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei İran’ın Merkezi Eyaletinde 6200 Şehit Kongresi ekibini kabulünde yaptığı konuşmada şehitlerin hayat hikayelerinin tamamen değerli bir ders olduğunu ve onların yüksek manevi konumlarını yansıttığını vurgulayarak şu açıklamada bulundu:

” Kutsal Savunma yıllarının belirgin gerçeklerinin unutulmasına ve eskimesine müsaade edilmemeli veya inkar edilmeleri için fırsat verilmemelidir. Nitekim bugün de İslam İnkılabının bazı açık gerçeklerini inkar edenler vardır. ”

İslam İnkılabının zafere kavuşmasının ardından İslam İnkılabı ilk yıllarını denediği bir sırada Saddam Baas Rejimi, Batılılar özellikle de Amerika’nın yardımları ile İran’a karşı savaş açtı.

İnsan haklarının Batılı destekçileri Saddam Rejiminin İran’a dayattığı bu savaşta bu cinayetkar rejime her türlü destek vermekten çekinmeyerek, yasak silahları bile Saddam rejimine verdi.

1980 ila 1988 yılları arasında süren Saddam Rejiminin İran aleyhindeki 8 yıllık savaşında, İranlı gençler özverileri ve fedakarlıkları ile, Baas rejiminin sahip olduğu gelişmiş silahlarına rağmen sıradan silahları ile Baas ve hamileri karşısında dik bir duruş sergileyip İran topraklarının bir karışının bile işgalde kalmasına müsaade etmediler.

İran İslam Cumhuriyeti ve Irak Baas rejimi arasındaki savaşın gerçekleri herkesçe bilinmektedir. İnsan haklarını savunduklarını iddia eden Batılı ülkeler bu sekiz yıllık savaşta cinayet işleyen Saddam Rejiminin yanında yer alıp askeri teçhizatlarının yanı sıra bu rejime istihbari ve radar bilgileri de vermekteydi.

Baas Rejiminin yararlandığı tüm imkanlara hatta kimyasal silahları kullanmasına rağmen İranlı askeri güçler direnişleri, maneviyat güçleri ve birlikleri ile bu ülkenin toprak bütünlüğü ve milli egemenliğini korudu.

Sekiz yıllık kutsal savunma yıllarında sergilenen hamasetler ve yazılan kahramanlık destanları o kadar değerlidir ki bu şehitler ve gazilerin adları bile İran genelinde halkın farklı kesimleri tarafından büyük saygı ile anılmaktadır.

İslam İnkılabı Rehberinin tabiri ile şehitlerin anısı ülkede umut verici ve yol belirleyicidir.

Başka bir ifade ile İran’ın farklı köyleri ve şehirlerinde sokaklara ve caddelere takılan şehit isimleri bile günümüz kuşağı için bir hatırlatma anlamındadır. Ülke genelinde bugün şahit olduğumuz güvenlik, iktidar ve istikrar  şehitlerin kanları sayesinde elde edilmiş ve ümit verici ve gurur verici olmuştur.

Kutsal Savunma yıllarında şehadet ile sentezlenen devrimci ve maneviyatçı irade, düşmanların tüm bu yıllardaki komplolarını suya düşürmüştür. Öyle ki düşmanlar savaş aracılığı ile bile yeni ayağa kalkan İran İslam Cumhuriyeti düzenine diz çöktürememişti. Aslında Batılı güçler ve bölgesel uyduları İran İslam Cumhuriyeti’ni en başından beri en büyük darbe ile devirmek istemişlerdir. Ancak Müslüman İranlı gençlerin fedakarlıkları ve onların iman gücü ile düşmanların bu şom planı ve hedefi gerçekleştirilemedi.

Bu konu ile ilgili İran İslam Cumhuriyeti savunma bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi Çarşamba günü şöyle bir açıklamada bulundu: “Düşman 40 yıl önce İran İslam Cumhuriyeti’nin zayıf noktasının savunma gücü olduğunu düşünüyordu. Bu yüzden  topyekun bir savaş dayatarak askeri yollar ile İran İslam Cumhuriyeti’ne darbe indirmeye çalıştı. ”

Kutsal savunma yıllarının gerçekleri ve deneyimleri İran’ı savunma alanındaki gücünü arttırmak rayına soktu. Bugün ise İran İslam Cumhuriyeti yerli bilgi ve bilim sayesinde bölgesel arenada büyük bir savunma gücüne sahip olabilmiştir.

İran İslam Cumhuriyeti’nin güven verici savunma gücü ve kabiliyetleri bu ülkeyi tamamen bağımsız bir ülkeye dönüştürmüştür. Böyle bir ülke küresel zorbaların sözünün dışına çıkarak bağımsız davranıp etkin bir aktör olarak bölgesel denklemlerde yer almaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.