İslam İnkılabı, Somali ile İlişkileri Geliştirmeye Hazır

  • 22 Şubat 2015
  • 893 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı, Somali ile İlişkileri Geliştirmeye Hazır

İslami İran Dış işleri Bakanının Afrika ve Arap ülkeleri işleri yardımcısı  Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın Somali ile  başta terörizmle mücadele olmak üzere  değişik alanlarda ilişkileri ve işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

İSNA ajansına göre, Abdullahiyan,  dün  Tahran’da Somali  Posta ve İletişim Bakanı  Gold Hüseyin Kasım ile yaptığı görüşmede,  geçen Cuma günü Mogadişo’da  Somalili yetkililerin de içlerinde bulunduğu birçok insanın ölümü ve yaralanmasına neden olan  terörist saldırıyı  kınadı.

Emir Abdullahiyan, İran’ın Afrika ile ilgili stratejisinin  açık ve net olduğunu belirterek, bu doğrultuda İran’ın en büyük hedefinin, Afrika’nın başta bilim ve teknoloji olmak üzere  her alanda kendine yeterli hale gelmesi ve dışa bağımlılıktan kurtulması için çalışmak olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Bağlantısızlar Hareketi  bilim bakanları toplantısına katılmak için İran’a gelen Somalili  bakan da, iki ülke arasında  başta terörizm ve aşırıcılıkla mücadele olmak üzere her alanda ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Somalili bakan,  Somali’nin 300 milyonluk bir pazara açılan kapı olduğunu belirterek, İran’ın Somali kanalıyla birçok Afrika ülkesine  açılabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.