İslam İnkılabı zaferinin 37. yıldönümü bildirisi yayınladı

  • 11 Şubat 2016
  • 799 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı zaferinin 37. yıldönümü bildirisi yayınladı

İslam İnkılabı zafer yıldönümü etkinliklerine katılanlar yürüyüşçüler bugün yürüyüşün ardından sonuç bildirisi yayınladı.

Sonuç bildirisinde, İran İslam Cumhuriyeti’nin füze gücü başta olmak üzere savunma sanayi alanındaki kazanımlarının asla pazarlık konusu olmayacağına vurgu yaptılar.

İslam İnkılabı zaferinin 37. Yıldönümü dolaysıyla düzenlenen yürüyüşe katılanlar, küresel emperyalistleri İran’ı tehdit etmeye ve yıpratmaya kalkarlarsa, İran halkının silahlı kuvvetlerinin yardımıyla maceracı düşmanlara ağır karşılık vereceği uyarısında bulundular.

Bildiride ayrıca, nükleer müzakerecilere teşekkür edilerek, İslam İnkılabı Rehberi’nin nükleer anlaşmanın uygulama süreciyle ilgili tavsiyelerinin dikkate alınması gerektiği ifade edildi, hükümet ve Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’nden her türlü ihlale ciddi ve kesin biçimde karşılık vermeyi gündemine alması istendi.

22 Behmen zafer yürüyüşçüleri ayrıca, İran halkının İslami Şura ve Bilgeler Meclisi seçimlerine hamaset ve yoğun katılımıyla bir kez daha basiret, söz ve gönül birliğini gözler önüne sereceklerini belirttiler.

Bildiride ayrıca Müslüman ve anlayışlı İran halkının rahmetli İmam Humeyni’in ülküleriyle biat tazelediği bildirildi.

İran’ın dindar ve birleşmik halkı ayrıca, IŞİD teröristleri, tekfirciler ve Selefi çetelerinin İslam ülkelerindeki cinayetleri ve vekalet savaşlarını ve de Al-i Suud’un mantıksız çabalarını kınayarak, Suriye ve Irak halkı, hükümeti ve ordu birliklerine desteklerine vurgu yaptılar.

Müslüman ve basiretli İran halkı ayrıca, Al-i Suud’un masum yemen halkına yönelik vahşi saldırıları ve Al-i Halife rejimine Bahreynlileri bastırmada verdiği desteğini şiddetle kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.