İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni’nin Mescid-i Aksa’yı Ziyareti Tartışılıyor…

  • 05 Ocak 2015
  • 786 kez görüntülendi.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni’nin Mescid-i Aksa’yı Ziyareti Tartışılıyor…

Lübnan eski içişleri bakanı Bişara Merhec, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni’nin ve Müslümanların Mescid-i Aksa’yı ziyaretlerinin Yahudileştirme projesine karşı Kudüs halkını desteklemeyi hedefleyen kapsamlı bir plan dahilinde gerçekleşmesi halinde yararlı olabileceğini söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Merhec, kapsamlı bir plan olmadan yapılacak ziyaretlerin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlamına geleceğine dikkat çekti.

“Benim bildiğime göre işgal rejimi Mescid-i Aksa’ya ağır bir kuşatma uyguluyor. Kudüslüleri evlerinden ve işyerlerinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Kuşatma Batı Yaka halkını da kapsar hale geldi. Hatta Kudüs’ten çıkan bazı Filistinliler kente geri dönemiyorlar. Bu nedenle taviz vermeden söz konusu kuşatmayı kıran her fiil Filistin halkının çıkarınadır” diyen Merhec, İİT Genel Sekreteri İyad Medeni’nin ziyaretinin Mescid-i Aksa’ya uygulanan kuşatmayı kırma girişimi veya işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme ziyareti olup olmadığına göre değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ürdün İslami Çalışma Cephesi Partisi eski genel sekreteri İshak El-Ferhan da İİT Genel Sekreteri’nin Kudüs ziyaretini eleştirerek, Mescid-i Aksa’nın Yahudileştirme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde ve yanlış bir zamanda yapılan bir ziyaret olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.