İslam İşbirliği Teşkilatı Meclisler Arası Konferansı sonuç bildirisi

  • 18 Ocak 2018
  • 1.027 kez görüntülendi.
İslam İşbirliği Teşkilatı Meclisler Arası Konferansı sonuç bildirisi

Tahran’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Meclisler Arası Konferansı dün akşam yayınlanan sonuç bildirisi ile sona erdi.

Bildiride terörizmin bir düşünce, inanç ve yöntem olarak mahkum edilerek İslam ülkeleri hükümetlerinden terörizmin tüm şekillerini yok etmek için İslam ülkeleri arasında işbirliğinin artması istendi.

Bildiride Suriye ve Irak’ta terör örgütü  IŞİD aleyhindeki başarılara değinilerek bu başarılarda rolü olan tüm ülkelere özellikle İran’a teşekkür edildi.

Bildiride, dinler ve İslami mezhepler arası diyalog, radikalizmle mücadele, dinin doğru algılanması ve tekfirciliğin reddedilmesi ve şiddet yönelmesi ile mücadele istendi.

Bildiride ABD başkanının Afrika ülkeleri aleyhindeki sözleri ve İslam ile terörizmi birbirine bağlaması mahkum edilerek bu durumların kaygı verici olduğu vurgulandı.

ABD Başkanının Kudüs’ü ırkçı İsrail’in  başkenti olarak tanıması mahkum edilerek bunun dünya barış ve istikrarı için bir tehdit olduğu ve Filistin halkının haklarına tecavüz olduğu ifade edildi.

Bildiride Filistin sorunlarının çözümüne verilen desteğe vurgu yapılarak Kudüs’ün başkentliğinde Filistin bağımsız devletini kuruluncaya kadar direnişin Filistinlilerin meşru hakkı olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.