İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Irak Kürdistan bölgesi yetkilileriyle görüştü

  • 21 Haziran 2022
  • 217 kez görüntülendi.
İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Irak Kürdistan bölgesi yetkilileriyle görüştü

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri, Irak Kürt bölgesinde yer alan Süleymaniye kentine bir heyetle ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, kentin siyasi, dini ve bilimsel yetkililerince karşılandı.

İSNA’ya göre, Irak özerk Kürt bölgesinden dini, siyasi ve bilim alanındaki şahsiyetlerin daveti üzerine bölgeyi ziyaret eden genel sekreter Hüccetülislam Hamid Şehriyari,  dün Süleymaniye’de Kadiri tarikatı lideri Şeyh Abdulkadir Kadiri Kesnezani ve Şeyh Şemseddin Muhammed Nehro Kadiri  Kesnezani ile görüştü.
Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri, yaptığı kısa konuşmada, İslam mezheplerinin  yakınlaşmasını ve vahdeti sağlama stratejilerini de anlattı.
Şeyh Muhammed Nehro, Şeyh Mejid tarafından verilen dersler ve Ehl-i Beyt’i (AS) methiyeleri bu programın diğer bölümüydü.
Hamid Şehriyari, Kürdistan Bölgesi’nin bazı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, İslam Mezhepleri Üniversitesi ile Kadiri Tarikatı Üniversitesi arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi kabul etme yollarını inceledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.