İslami Cihad Filistinlilerden İntifada Eylemlerini Tırmandırmalarını İstedi

  • 15 Aralık 2017
  • 1.060 kez görüntülendi.
İslami Cihad Filistinlilerden İntifada Eylemlerini Tırmandırmalarını İstedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin ardından işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar ikinci haftasına girdi.

Bugün (14 Aralık Perşembe) Batı Yaka’nın birçok bölgesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistin Kızılayı, ilk yardım ekiplerinin Nablus’un kuzeyindeki En-Nagura beldesinde yaşanan çatışmalarda yaralanan 27 kişiye müdahalede bulunduğunu söyledi.

Tulkerem kentinin batısında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalarda ise 41 gencin yaralandığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Tulkerem Devlet Hastanesi’ne bugün iki yaralı geldiğini, birinin elinden gerçek mermiyle ve diğerinin de başından plastik mermiyle yaralandığını açıkladı.

Bu arada, İslami Cihad Hareketi, işgalcilere karşı intifadayı tırmandırma ve Trump’ın kararını protesto için gösterileri sürdürme çağrısında bulundu.

İslami Cihad Hareketi, bugün konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Filistinlileri yarın Cuma namazından sonra milli ve İslami grupların düzenleyeceği gösterilere katılmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.