İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi Kararlarını Açıkladı

  • 29 Aralık 2019
  • 462 kez görüntülendi.
İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi Kararlarını Açıkladı

Filistin’deki İslami Cihad Hareketi’nin Siyasi Birimi bugün (28 Aralık Cumartesi) akşam saatlerinde, bu ayın ortalarında Genel Sekreter Ziyad En-Nehhale’nin başkanlığında Kahire’de düzenlemiş olduğu ikinci dönem toplantılarının bitiminde almış olduğu kararların başta gelenlerini kamuoyuna duyurdu.

Hareket’in konuyla ilgili açıklamasında Siyasi Birim’in iç meseleleri değerlendirmek ve çözümler bulmak amacıyla birtakım kararlar aldığı, bunların başında da Filistin sahasında hareketin gücünün ve direnişteki rolünün artırılması kararının yer aldığı belirtildi.

Açıklamada yapılan müzakerelerin önemli bir bölümünün, yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı durulması ve işgal altındaki Batı Yaka’da ve özellikle El-Ağvar bölgesinde Filistinlilerin arazilerinin işgal topraklarına ilhak edilmesi çabalarına karşı mücadele verilmesi konusuna tahsis edildiği, Filistin halkına yönelik bütün bu saldırıların önünün kesilmesi için direniş seçeneğinin seçilmesinin zorunlu olduğuna karar verildiği dile getirildi.

Açıklamada müzakerelerde iç sorunların, ulusal ve bölgesel meselelerin de ele alındığı belirtildi.

Açıklamada İslami Cihad’ın İsrail işgal rejiminin ABD tarafından da desteklenen projelerine karşı mücadele edeceği, Filistin topraklarını saldırganların kirlerinden temizlemek için ilerlemeye devam edeceği dile getirildi. “Halkımızın direnişi pazarlığa boyun eğmeyecek ve geri dönüş yapmayacaktır. Seçimimiz direniş, yolumuz ise cihattır” denildi.

Açıklamada hareketin içerdeki bölünmüşlüğe son verilmesi ve iç nizamın dizayn edilmesi, bağımsızlık ve işgalden kurtuluş için bir proje geliştirilmesi konusunda çaba gösterilmesi için de çalışacağı belirtildi.

Hareketin Filistin toprakları üzerindeki işgali meşru sayan herhangi bir uzlaşma projesine de kesin olarak karşı olduğu vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.