İslami Cihad Hareketi Temsilcisi: İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi Filistin davasına ihanettir

  • 05 Mayıs 2021
  • 324 kez görüntülendi.
İslami Cihad Hareketi Temsilcisi: İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi Filistin davasına ihanettir

İslami Cihad hareketinin temsilcisi, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini ve Kutsal Kudüs idealine kayıtsızlığın, Filistin halkına ihanet etmek ve İslam düşmanlarına yardım etmek olarak nitelendirdi.

Nasır Ebu Şerif, dün ”İkinci Uluslararası Kutsal Kudüs Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “İslam Ümmetinin tüm çocukları, ırkçı İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi konusundaki Siyonist projeye karşı tepki göstermeli ve bu fikre karşı güçlü bir şekilde savaşmalı ve aydınlatmalıdır.” dedi.

Ebu Şerif, “Dünyada adalet talep eden hiç kimse, Filistin meselesine, Kudüs’ün Yahudileştirilmesine ve İslam topraklarının gasp edilmesine kayıtsız kalamaz.” dedi.

İslami Cihad hareketinin temsilcisi konuşmasının devamında şöyle dedi: ”Filistin işgali, başlangıçta İngiltere ve diğer sömürge ülkeleri tarafından başlatılan bir sömürge projesiydi ve hedefleri bazı maddi faydalar ve rejimin İslam ülkeleri üzerindeki hakimiyetini sağlamaktı.” dedi.

Ebu Şerif, “İsraillilerle mücadelemiz, Kudüs Şerif’in nihai zaferine yol açacak ve bu konuda kendimizi iman silahı ve askeri teçhizatla donatmalıyız.” dedi.

İslami Cihad hareketinin temsilcisi, “İsrail geriliyor ve gaspçı Siyonist rejimin yenilgisi, tüm İslam Ümmetinin sömürgeciler üzerindeki zaferi anlamına gelecektir.” dedi.

Ebu Şerif, açıklamasının devamında şöyle dedi: ”Uluslararası Kudüs Günü, İmam Humeyni’nin (ra.) ırkçı İsrail’e karşı mücadelesinin başlangıcı değildi, aksine İmam, İran’da devrik Pehlevi döneminde de, tüm İslam ülkelerindeki diğer alimler ve dini otoriteler gibi Filistin’i destekledi.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.