İslami Cihad Lideri: Filistinliler İran’la ilişkilerin gelişmesinden yana

  • 06 Haziran 2016
  • 894 kez görüntülendi.
İslami Cihad Lideri: Filistinliler İran’la ilişkilerin gelişmesinden yana

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ramazan Abdullah, Filistinlilerin İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerin daha da geliştirilmesinden yana olduğunu söyledi.

Ramazan Abdullah, İran meclis başkanı Ali Laricani ile yaptığı telefon görüşmesinde, onun meclis başkanlığına seçilmesinden dolayı tebriklerini bildirirken; Filistin halkının İran halkı ve İslam inkılabı rehberini dost gördüğünü belirterek, İran milletinin ve yetkililerinin başarıları için dua ettiklerini söyledi.

İran meclis başkanı Laricani de, Filistin halkı ve direniş gruplarının, terör rejimi İsrail karşısında verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu bildirirken, Filistin milletinin ülkülerinin ve haklarını savunma konusunda direnişin çok önemli ve hassas bir aşamaya geldiğini belirtti ve ”kendini müslüman bilen herkes Filistin milletine ve ülkülerine destek vermelidir” dedi.

Laricani, ”İran olarak her zaman Filistin milletinin yanında olduklarını ve Filistin’i desteklediklerini ve özellikle direniş mücadelesi veren erkek kadın kardeşlerimize yardım etmeyi bir görev kabul ediyoruz’ dedi.

İran meclis başkanı Laricani, ayrıca Ramazan ayı eşiğinde Filistin milletini tebrik ederken, bu mübarek ayın bütün müslümanlara bereket getirmesini temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.