İslami Cihad Lübnan Temsilcisi Rıfai: Mezhepçilik asıl düşman İsrail’i unutturan bir araçtır

  • 13 Nisan 2015
  • 798 kez görüntülendi.
İslami Cihad Lübnan Temsilcisi Rıfai: Mezhepçilik asıl düşman İsrail’i unutturan bir araçtır

İslami Cihad Hareketi Lübnan Temsilcisi Ebu İmad Rıfai, Arap ülkelerinde yaşanan kanlı çatışmaların ümmetin değerlerini hedef aldığını, gelecek nesilleri yok etmekten ve ümmetin içerisine uzun yıllar sökülüp atılamayacak olan fitne tohumları ekmekten başka hiçbir sonuç getirmediğini, neticede ümmetin, gerçek düşmanı olan İsrail’i unutmasına yol açtığını ifade etti.

Facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada Rıfai, bu çatışmaların aslen politik olduğunu, mezhepçilik fitnesiyle halkı asıl mücadelesinden uzaklaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Rıfai bu ülkelerdeki sıkıntıların ancak siyasi bir şekilde, ümmetin vahdetini, halkların bağımsızlığını önceleyen bir iç diyalogla çözüme kavuşacağını, herkesin hızlıca ya da zamanla bu yola doğru yönelmesi gerektiğini belirtti.

“Filistinli grupların görevi, bu iç savaşların bedelini ödememek için Filistin halkını bu çatışmalardan uzak tutmaktır” diyen Rıfai “Filistin halkı geçmişte bazı Filistinli grupların aldıkları tavrın bedelini ağır bir şekilde ödedi. Bu bedel Filistin davasını güçlendirmedi, aksine güçsüzleştirdi” diyerek ekledi.

Bugün Filistin mülteci kamplarını özellikle de Lübnan ve Suriye’de iç çatışmaların içine sürüklemek için yoğun çaba sarf edildiğini ifade eden Rıfai “Halkımızın topraklarına geri dönüş hakkını elinden almak, zalimlere boyun eğmesini sağlamak adına kampların yakılıp yıkıldığına tanık oluyoruz. Bu noktada tarafsızlığımızı korumak, fitneden korunmak adına her türlü çatışmadan uzak durmak zorundayız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.