İslami Direniş Hareketi Hamas: Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar tüm bölgeyi alevlendirebilir

  • 21 Ekim 2019
  • 469 kez görüntülendi.
İslami Direniş Hareketi Hamas: Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar tüm bölgeyi alevlendirebilir

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların devam etmesinin dünyadaki tüm Müslümanlara hakaret ve kutsal mekânlarına saldırı olduğunu açıkladı.

Hamas, Amerika’nın haksız kararlarının ve işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimlerinin işgalcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ettiğini söyledi.

Filistin tv’nin aktardığına göre Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin devam etmesinin bölgenin tümünün alevlenmesine yol açacağını ve bunun sorumlusunun da işgal rejimi olacağını ifade etti.

Batı Şeria’da ve Kudüs’te direnişi tırmandırarak işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine karşı koyma çağrısında bulunan Berhum, Filistinlilerden işgal güçleriyle temas noktalarında çatışmaya girmelerini istedi.

Berhum, ümmetin evlatlarını Kudüs halkına destek olmak ve direnişini güçlendirmek için en geniş cepheyi kurmaya, sessizliğe son verip bölge ülkelerinin yöneticilerine baskı yapmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.