İslami İran, bilimsel büyümede dünya birincisi

  • 04 Şubat 2019
  • 1.960 kez görüntülendi.
İslami İran, bilimsel büyümede dünya birincisi

İslami İran bilim, araştırma ve teknoloji bakan yardımcısı Muçteba Şeriati Niyaser, İran İsalm cumhuriyetinin bilimsel büyüme ve ilerleme açısından dünyada birinci sırada yer aldığını söyledi.

İran’da katıldığı bir televizyon programında bu açıklamayı yapan Niyaser, son 40 yılda İran’da bilimsel ilerlemenin asıl nedeninin eğitime verilen önem olduğunu ifade etti.

Niyaser açıklamasının devamında şöyle dedi: İslam İnkılabını zaferi ardından İran’ın bilimsel ve elit kesimi, özel ilerleme kaydederek, İran İslam cumhuriyetinin yüksek eğitim seviyesini dünyaya tanıtmıştır.

İran bilim, araştırma ve teknoloji bakan yardımcısı Niyaser, İran’da yüksek eğitimde önemli adımlar atıldığını ancak bilimsel gelişmelerde nicelikten daha ziyade niteliğe önem verilmesi gerektiğini söyledi.

İran’ın bilimsel makale sayısı bakımından önemli ilerleme kaydettiğini belirten Niyaser, bu konuda niteliğe özen göstermenin bir hayli önem taşıdığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.