İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani: İran’ın savunma ve silah gücü tüm bölgenin lehinedir

  • 13 Ağustos 2020
  • 1.411 kez görüntülendi.
İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani: İran’ın savunma ve silah gücü tüm bölgenin lehinedir

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran İslam Cumhuriyeti’nin kendi silah ve savunma imkanlarını yabancıların tecavüze karşı nefsi müdafaa için kullandığına işaretle, İran’ın savunma ve silah gücünün tüm bölgenin lehine olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugünkü bakanlar kurulu toplantısı sırasında yaptığı konuşmada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.
Ruhani, komşu ülkeleri ABD’nin eylemleri karşısında uyanık olmaya çağırarak, bölge ülkelerinin bölge halkının kaynaklarını yağmalayıp, karşılığında bazılarına komşularını bombalaması için silah satanlara karşı uyanık olmaları gerektiğini söyledi.
Irak’ın devrik Baas rejimi diktatörü Saddam’ın Kuveyt’e saldırısını ilk kınayan ülkenin İran İslam Cumhuriyeti olduğuna dikkat çeken Ruhani, İran’ın pratik olarak bölgede istikrar peşinde olduğunu gösterdiğini belirterek, ” O gün eğer İran, Saddam’a yeşil ışık yaksaydı, bu diktatör, Kuveyt’e saldırısının ertesi günü Suudi Arabistan, Katar ve BAE’nin tamamını işgal etmiş olurdu.” diye konuştu.
Bazı komşulara seslenen Cumhurbaşkanı Ruhani, “eğer İran İslam Cumhuriyeti, bölge istikrarı için dik durmasaydı, bugün İran’ın güneyindeki bazı komşuları olmazdı.” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı ayrıca ABD’nin İran karşıtı karar tasarısının Güvenlik Konseyi’nden geçmesinin nükleer anlaşmanın açık ihlali olacağını ve sonuçlarına sorumlularının katlanacağına işaretle, Washington’un Tahran karşısında başarısız olacağını söyledi.
Lübnan’daki olaylara dikkat çeken Ruhani, kimsenin Lübnan’daki olayı istismar etmemesi gerektiğini belirterek, Lübnan’ın huzur, birlik ve yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında İran’ın Lübnan’a ilaç malzemeleri ve sağlık ürünleri gönderdiğine de dikkat çekerek, bu olayı Lübnan’ın başarıyla geride bırakacağını söyledi./
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.