İslami İran Dışişleri Bakanı Zarif: Amerikalılar General Süleymani’nin şehid edilmesinde büyük bir hesap hatası yapmışlardır

  • 04 Ocak 2020
  • 530 kez görüntülendi.
İslami İran Dışişleri Bakanı Zarif: Amerikalılar General Süleymani’nin şehid edilmesinde büyük bir hesap hatası yapmışlardır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani’nin Amerikan terörist rejimi tarafından teröre kurban gitmesinin tüm sonuçlarının o rejime ait olduğunu belirterek, Amerikalıların büyük bir yanlış hesap yaptıklarını söyledi.

Zarif, dün televizyon programında canlı yayında  general Süleymani’nin Amerikan terör güçleri tarafından şehit edilmesine temasla, ‘Amerikalıların bir tuzağa düştüklerini ve büyük bir yanlış hesap yaptıklarını ve bu hatalarıyla Amerikalıların bölgeden de silineceğini’ söyledi.

İran dışişleri bakanı, sözkonusu cinayeti ‘terör girişimi’ olarak nitelerken, Amerikanın son bir kaç yılda İran’a karşı terörist faaliyetlerde ve iktisadi savaşta bulunduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı, bu cinayet girişimiyle, Irak’ın toprak bütünlüğü ve uluslararası kanunların çiğnendiğini ve bölge halkının duygularının yaralandığını belirterek, bölge halklarının ABD’nin bu vahşi girişimine karşı nefretlerini göstereceğini söyledi.

Amerikalıların İran’ın askeri en üst düzeyden bir ismi şehit ettiklerini belirten Zarif, ‘İran’ın bu girişime karşı cevabını uygun gördüğü şekilde saklı tutacağını söyledi.

Zarif, ayrıca Amerikan başkanı Trump’ın bu cinayetin emrini verdiğini de hatırlatarak, ”Trump’ın bu girişimi seçimle ilgiliydi, hem kendi seçimi ve hem Netanyahu  ve azil soruşturmasından kurtulmak için” dedi.

İran dışişleri bakanı Zarif, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde de sözkonusu cinayeti dile getirdi.

Zarif, Amerika’nın General Süleymani aleyhindeki saldırısının terörist bir eylem olduğunu belirterek, kendisinin terör grupları ile mücadelesinden dolayı bölge halkları nezdinde çok sevildiğini belirterek, General Süleymanı’nin şehit edilmesinin kimsenin elinde olmayan sonuçları olacağını ve bunların müsebbibinin Amerika’nın terörist rejimi olduğunu söyledi.

Guterres de Amerika’nın bu uygulamasından duyduğu kaygısını belirterek bunun bölgede gerginliği arttıracağını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.