İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü: Yaptırım siyaseti, Amerika’yı hedeflerine ulaştıramaz

  • 02 Kasım 2019
  • 702 kez görüntülendi.
İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü: Yaptırım siyaseti, Amerika’yı hedeflerine ulaştıramaz

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyit Abbas Musevi, Amerika’nın İran’a karşı yeni yaptırımlarına değindiği açıklamasında, Amerika’nın tekrardan ibaret olan yaptırımlarının bu ülkeyi hedeflerine ulaştıramayacağını söyledi.

Amerika dışişleri bakanlığı İran halkına karşı ekonomik terörizmi ağırlaştırma siyasetlerinin devamında geçen Perşembe günü İran’ın inşaat sektörü ve nükleer faaliyetleriyle ilgili bazı alanları yaptırım kapsamına aldığını duyurdu.

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyit Abbas Musevi, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Amerika’nın söz konusu girişiminin bu ülkede diplomasinin zafiyeti ve işlevsizliğinin göstergesi olduğunu kaydederek, şöyle dedi: Maalesef Amerika’lı siyasetçiler mantıklı ve diplomatik yollara başvurmaktan acizdir ve onların dayandığı tek nokta zorbalık ve ekonomik terörizmdir.

Amerika’nın diğer ülkelerle ilişkilerdeki zorbalığa dayalı diplomasisinin, küresel bir krize dönüştüğünü kaydeden Musevi, Amerika’nın kendi ürettiği kuruntulardan kurtularak Bercam kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.