İslami: İran nükleer silah üretmeye çalışmıyor

  • 03 Ekim 2023
  • 57 kez görüntülendi.
İslami: İran nükleer silah üretmeye çalışmıyor

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, İran’ın nükleer silah üretmeye çalışmadığını ve her zaman barışçıl nükleer enerjinin peşinde olduğunu vurgulayarak, İran İslam Cumhuriyetinin, ulusal güvenlik stratejisinde nükleer silah aramadığını ve buna yönelik bir planı olmadığını defalarca ifade ettiğini söyledi.

İranpress’in bildirdiğine göre 37. Uluslararası İslam Birliği Konferansı’na katılan davetlilerden olan İAEK başkanı Muhammed İslami, İslam Peygamberi -saa- ve İmam Cafer Sadık’ın -as- kutlu veladetlerini kutlayarak, davetlilere hitaben İran’ın nükleer silah üretmeye çalışmadığını ve her zaman barışçıl nükleer enerji peşinde olduğunu vurgulayarak, “İran’ın nükleer teknolojideki başarıları barış ve insanlığa hizmetle uyumludur.” Dedi.

İslami şöyle devam etti: Bugün İran Atom Enerjisi Kurumu, İslam Devrimi’nin başarılarından biri olarak kabul edilmekte ve faaliyetleri, İslam Devrimi’nin büyük ve merhum lideri İmam Humeyni’nin -ra- emirleri ve ardından İmam Hameni’nin rehberliği altında şekillenerek, artık günümüzde büyük İran’ın ve hatta İslam dünyasının onurlarından biri haline gelmiştir.

İAEK başkanı ayrıca “İran’ın nükleer teknolojideki başarıları barış ve insanlığa hizmetle uyumludur ve tüm faaliyetler Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın standart ve düzenlemeleri esas alınarak Kapsamlı Koruma Anlaşması ve “NPT” çerçevesinde yürütülmektedir ve bu faaliyetler, Ajansın sürekli denetimleri altında sürdürülüyor.”dedi.

Muhammed islami şöyle devam etti: İran İslam Cumhuriyeti tabi ve izlenen değildir ve biz ulusal çıkarlarımızı ulusal kapasitelere göre belirleriz ve elde ettiğimizi başkalarına sunuyoruz; bilim ve teknoloji üzerindeki her türlü hegemonyaya karşıyız, araştırma ve teknolojik üretim peşindeyiz./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.