İslami İran: Yüzyılın anlaşması yenilgiye mahkumdur

  • 30 Ocak 2020
  • 642 kez görüntülendi.
İslami İran: Yüzyılın anlaşması yenilgiye mahkumdur

Kültürel inkılap yüksek konseyi bir bildiri yayımlayarak, ABD patentli Yüzyılın anlaşması yenilgiye mahkum olduğunu, ebedileşecek ve başı dik kalacak şey, Kudüs’ü işgalcilerin pençesinden kurtarma yolunda cihat olacağını belirtti.

Amerika’nın ileri sürdüğü Yüzyılın anlaşmasını kınayan Kültürel inkılap yüksek konseyi bildiride, ABD – Siyonizm ortak planının tek amacı Filistin milletinin anavatanına geri dönüş hakkını yok saymak olduğunu belirtti.

Bildiride İran İslam Cumhuriyeti’nın Filistin’de devlet yapısı ve hakimiyetin belirlenmesi için Filistin’in esas sakinleri arasında bir referandum düzenlenmesi yönündeki belli ve net stratejisine vurgu yapılarak Filistin milletinin gasp edilen haklarının geri alınması için mücadele edilmesine vurgu yapıldı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump geçen Salı günü siyonist rejim BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte Beyaz Saray’da sözde OrtadoÄŸu Barış Planı’nı açıkladı.

Filistin milleti ve direniş gruplarının ciddi muhalefeti ile karşılaşan bu plan Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüş hakkını BM güvenlik konseyinin 194.  aykırı olarak yok sayıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.