İslami İran’ın BM temsilcisi: ABD’nin tek yanlı siyasetleri uluslararası anlaşmaları zayıflatmıştır

  • 22 Ekim 2019
  • 801 kez görüntülendi.
İslami İran’ın BM temsilcisi: ABD’nin tek yanlı siyasetleri uluslararası anlaşmaları zayıflatmıştır

İslami İran’ın BM temsilcisi İshak Al Habib, ‘Amerika’nın uluslararası toplumda tek yanlı tutumunun uluslararası anlaşmaların zayıflamasına neden olduğunu’ söyledi.

Al Habib, dün BM genel kurulu 4. oturumunda yaptığı konuşmada, ‘Amerikan yönetiminin uluslararası düzeyde utanç verici tek yanlı siyasetlerinin uluslararası kalkınma ve güvenliği, barışı tehdit ettiğini’ belirtti.

Al Habib, uluslararası toplumdan ve ilgili uluslararası kuruluşlardan Amerika’nın tek yanlı siyasetlerine karşı daha güçlü bir şekilde siyaset ortaya koymalarını isterken, ABD’nin bu durumuna karşı ülkelerin ekonomi ve sosyal kalkınmalarına ciddi olarak katılmalarını istedi.

İran’ın BM  büyükelçisi, ayrıca uluslararası güvenlik ve barışın korunması ve yaygınlaştırılması için bütün yolların güçlü bir şekilde kullanılması çağrısında bulunurken, İran’ın bu doğrultuda gündeme getirdiği, ”Dünyanın Şiddet ve Radikalizme Karşı Mücadele’ ve ‘Medeniyetler Arası Diyalog’ girişiminin önemine vurgu yaptı.

Al Habib, Filistin meselesine de işaretle, İran İslam Cumhuriyeti’ne göre, BM’nin Filistin meselesinde çok önemli rolünün ve misyonunun olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, İran İslam Cumhuriyeti’nin mazlum Filistin halkına yönelik  manevi desteğini tekrarlarken, işgalci İsrail ve ABD’nin bu topraklar üzerindeki siyasetlerini sert dille eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.