İslami: İran’ın zenginleştirme kapasitesi, bu endüstrinin tüm tarihinin iki katına ulaştı

  • 18 Aralık 2022
  • 66 kez görüntülendi.
İslami: İran’ın zenginleştirme kapasitesi, bu endüstrinin tüm tarihinin iki katına ulaştı

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Muhammed İslami, UAEA Yönetim Kurulu ile yaptığı toplantıda şunları söyledi: “Stratejik Eylem Yasası, nükleer endüstrinin gelişimi için iyi bir yasaydı ve bugün bu kanunun uygulanması, zenginleşmeyi önemli bir düzeye getirdi; şu anda, ülkenin zenginleştirme kapasitesi, bu endüstrinin tüm tarihinin iki katından fazlasına ulaştı.”

İslami, ”Nükleer sektörün gelişmesi ve ülke sanayileri düzeyinde yerel kapasitenin oluşturulması için kuruluşun planlarının yürütüldüğü kapsamlı bir belge hazırlamıştır. Nükleer enerji ve atom enerjisi üretiminin ülke için büyük ekonomik kazanımları olduğunu, fosil ve yenilenemez yakıt tüketimini ve çevre sorunlarını azaltmada etkili olduğu bir gerçektir. Bu konuya dikkat edersek nükleer bilginin gelişmesi için güzel kaynaklar sağlayabilir, tıp ve tarım gibi diğer sektörlere yardımcı olabiliriz.” dedi.

İslami, ayrıca şöyle dedi. ”Sanayinin geliştirilmesi ve ülke sanayileri düzeyinde yerel kapasitenin oluşturulması için kuruluşun planlarının ilerleyeceği kapsamlı bir belge hazırlandı.”

İslami, nükleer enerji ve elektrik  enerjisi üretiminin ülke için çok büyük ekonomik kazanımları olduğunu, fosil ve yenilenemeyen yakıtların tüketimini ve çevre sorunlarını azaltmada etkili olduğunu söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.