İslami Şura Meclisinden ABD’nin tek taraflı yaptırımına tepki

  • 04 Aralık 2016
  • 975 kez görüntülendi.
İslami Şura Meclisinden ABD’nin tek taraflı yaptırımına tepki

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, İran Meclisi’nin ABD tarafından uluslararası taahhütlerin ihlalini karşılıksız bırakmayacağını belirtti.

ABD Kongresi’nin İran’a yönelik yaptırımları uzatma kararına tepki gösteren İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve dış Politika Komisyonu Başkanı, acil koduyla iki ayrı tasarıda, İran hükümetinden nükleer faaliyetlerin KOEP öncesi şartlarına yeniden taşınması ve Amerikan ürünlerinin boykot edilmesini incelemeye almasını istedi.

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, İRİB haber ajansına yaptığı açıklamada, İran hükümetini nükleer anlaşmanın ihlaline misliyle karşılık vermekle görevlendiren meclis kararına temasla, İslami Şura Meclisi’nin İran hükümetinin bu kanununu ciddiyetle yerine getirmesini istediğini vurguladı.

Burucerdi, ABD’nin her türlü taahhütsüzlüğü ve nükleer anlaşmayı ihlal etmesine karşı koymak için İslam Cumhuriyeti’nde ulusal birliğin çok yüksek seviyede olduğunu kaydetti.

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, ABD Kongresi’nin İran karşıtı yaptırımları uzatma girişiminin Suudi-Siyonist lobisinden kaynaklandığını kaydetti.

Burucerdi ayrıca, bu yaptırımların etkisizliğine temasla, nükleer anlaşmanın sadece İran ile ABD arasında bir anlaşma olmadığı, başka ülkelerin de imzaladığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.