İslami Şura Meclisi’nden Devrim Muhafızları’na tam destek

  • 12 Ocak 2020
  • 616 kez görüntülendi.
İslami Şura Meclisi’nden Devrim Muhafızları’na tam destek

ABD’nin Irak’taki askeri üslerine intikam amaçlı füzeli saldırı düzenleyen Devrim Muhafızları Ordusu’na İslami Şura Meclisi temsilcilerinden tam destek açıklaması geldi.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri yazılı bir açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na tam şekilde desteklediklerini deklare ettiler.

Devrim Muhafızları çarşamba günü sabahın erken saatlerinde Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve arkadaşlarını şehit eden ABD’nin Irak’taki terörist askeri üslerine onlarca füze yağdırarak, ABD’nin cinayetine karşılık verdi.

Açıklamada, “İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İran halkının taleplerini karşılamak yönünde cinayet işleyen ABD yönetiminin otoritesini kırması dünyayı hayrete düşürmüştür” belirtildi.

Bu arada İran Meclisi milletvekilleri, Tahran’da meydana gelen uçak kazasından dolayı içten üzüntülerini dile getirdiler.

Yazılı açıklamada ayrıca olayın aydınlanması için gayretleri nedeni ile , “İran Meclisi milletvekilleri olarak bu olayın ‘insani hata’ olduğunu açıklayan ve bunun sorumluluğunu üstlenen İran Devrim Muhafızları yetkililerine teşekkür ediyoruz.” ifadeleri kullandı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan çoğu İran vatandaşı olmak üzere 176 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti.

İran Genelkurmay Başkanlığı, uçak kazasına ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada, uçağın insani hata sonucu düştüğünü belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.