İslami Şura Meclisi’nden İngiliz petrol tankerine elkoyan Devrim Muhafızları’na destek

  • 21 Temmuz 2019
  • 771 kez görüntülendi.
İslami Şura Meclisi’nden İngiliz petrol tankerine elkoyan Devrim Muhafızları’na destek

İslami Şura Meclisi üyeleri bugün bir açıklama yaparak, Devrim Muhafızları’nın İngiliz petrol tankerine akıllıca elkoymasını desteklediklerini deklare ettiler.

Devrim Muhafızları cuma günü Hürmüzgan Gemicilik İşleri ve Limanlar Kurumu’nun isteği üzerine kazaya sebebiyet verme, GPS sistemini çalıştırmamak ve petrol atıklarını Hürmüz Boğazı’na bırakma gerekçeleriyle İngiltere’ye ait Stena İmpero petrol tankerine elkoydu.

İslami Şura Meclisi temsilcileri bugün bu bağlamda yaptıkları ortak açıklamada, geçtiğimiz haftalarda bazı petrol tankerlerine yönelik saldırılar ve patlamalar, İran petrol tankerine İngiltere’nin yasadışı elkoyması ve İngiliz gemilerinin Hürmüz Boğazı’ndan geçiş kurallarını ihlal etmesi dahil serbest sularda yaşanan gelişmeler ve olayların, müstekbirlerin dünya enerjisinin transferi için kullanılan Fars Körfezi sularının güvenli değilmiş gibi gösterme hazırlığını yapmakta olduklarını yansıttığını belirtti.

İslami Şura Meclis üyeleri ayrıca, bu tür sabotajlara karşı kudret ve kararlılıkla karşılık verilmesine vurgu yaparak, İran hükümetinin Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemilere vergi uygulamayı gündemine almasını istediler.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani de, Devrim Muhafızları’nın Hürmüz Boğazı’nda alıkoyduğu İngiliz tankerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Devrim Muhafızları’nın Hürmüz Boğazı’nda alıkoyduğu İngiliz tankeri hakkında İran Meclis Başkanı Laricani, bunu “büyük bir zafer” olarak nitelendirdi.

Laricani, “İngilizler, Cebelitarık’ta deniz korsanlığı yaptılar. Devrim Muhafızları da onlara yanıt verdi.” değerlendirmesinde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Cuma akşamı Hürmüz Boğazı’nda İngiltere’ye ait petrol tankerini alıkoymuştu.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere bandıralı Stena Impero adlı petrol tankerine Hürmüz Boğazı’nda müdahale edildiği belirtilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.