İsmail Heniyye: İşgal Rejimi Filistin Birliğini Engellemek İçin Ortalığı Karıştırıyor

  • 13 Kasım 2019
  • 482 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: İşgal Rejimi Filistin Birliğini Engellemek İçin Ortalığı Karıştırıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, son günlerde seçimler konusunda oluşan olumlu havaya dikkat çekerek, işgal rejimi liderlerinin Filistin halkının milli birliğini sağlamasını önlemek için çaresizce kartları karıştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Heniyye, dün (12 Kasım Salı) yayınladığı bildiride, işgal ordusunun saldırılarının Filistin halkının sabitelerine ve haklarına daha fazla sarılmasını sağlayacağını, işgale karşı direnişin temsil ettiği stratejik seçeneklerini ve Filistinli grupların tek bir saf halinde hareket etme arzularını güçlendireceğini ifade etti.

İşgal rejiminin güvenlik politikasının bir parçası kabul ettiği siyasi suikastların Filistinli grupların direniş kararlılığını değiştiremeyeceğini belirten Heniyye, işgal rejiminin bu cinayetinin ve diğer cinayetlerinin Filistin davasını tasfiye planlarından ayrı olmadığını dile getirdi.

Heniyye, işgal güçlerinin Filistin davasını tasfiye çabalarına karşı çıkan ve Filistinli direniş gruplarının ve liderlerinin temsil ettiği direniş duvarına darbe vurmaya çalıştığını bildirdi.

Hamas lideri, İslami Cihad Hareketi’ne ve Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale’ye Kudüs Müfrezeleri komutanı Baha Ebu’l-Atâ’nın ve İslami Cihad Siyasi Birimi üyesi Ekrem El-Acuri’nin oğlunun şehadetleri dolayısıyla taziye dileklerini iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.