İsmail Heniyye, İsrail’e müzakereye kesinlikle karşı çıktı

  • 18 Haziran 2016
  • 784 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye, İsrail’e müzakereye kesinlikle karşı çıktı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, siyonist İsrail rejimi ile her türlü uzlaşma ve görüşmeye karşı olduğunu bildirdi.

Dün Gazze şehrinde kılınan Cuma namazı hutbelerinde konuşan İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin meselesinin çözümlenmesi hedefiyle Fransa tarafından gündeme getirtilen teklife karşı çıkarak, Filistinlilerin İsrail ile müzakere masası başına geri dönmesinin, kendi haklarından vazgeçme, kendi ilke ve kurallarını göz ardı etme, imtiyaz verme ve batıl döngüye geri dönme manasında olduğunu bildirdi.

Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerinin normalleştirme yolunu seçmelerini de eleştiren Heniyye, bazı Arap yönetimlerinin siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmek için neredeyse birbirleri ile yarıştıklarını söyledi.

Gazze şeridinde yeni bir savaşın baş gösterebileceği meselesine de değinen İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin Direniş Güçlerinin bugün her zamana göre bu konuda daha üstün bir hazırlık içinde olduklarını bildirdi.

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu başkanlığındaki işgal hükümetinde daha önce Savaş Bakanı olarak görev yapan Moşe Yaalon, Hamas ile yapılacak yeni bir savaşın İsrail’e çok pahalıya mal olacağını söylemişti.

Yaalon, işgal rejiminin Herzliya kentinde 16’ıncısı düzenlenen Herzliya Ulusal Güvenlik Konferansında yaptığı konuşmada “Hamas önümüzdeki savaş için kendini hazırlamakta, askeri gücünü artırmaktadır. Onunla yapılacak yeni savaş çok çetin olacağı gibi, İsrail’e de çok pahalıya mal olacak. O nedenle İsrail’in karşılaşabileceği tüm tehditlere hazırlanması gerekir” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.