İsmail Rezvan: Irkçı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı bölgesel bir savaşa yol açacak

  • 06 Haziran 2022
  • 99 kez görüntülendi.
İsmail Rezvan: Irkçı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı bölgesel bir savaşa yol açacak

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) üst düzey bir üyesi, Batı’nın Siyonist rejime tam desteğine atıfta bulunarak, Batı karşısında İran İslam Devrimi’nin ezilen uluslar için bir umut haline geldiğini söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) liderlerinden İsmail Rezvan, İmam Humeyni’nin 33. vefat yıldönümü vesilesiyle Pazar günü El-Alem’a verdiği demeçte, İslam Devrimi’nin İran’daki zaferinin ve çeşitli alanlardaki başarısının,  bölgede çeşitli İslami hareketlerin ortaya çıkmasına, İran’ın Filistin davasıyla ilişkilerinin, bölgedeki direniş güçleri ile Kudüs ekseni arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini söyledi.

Rezvan, İmam Humeyni’nin istisnai bir şahsiyet olduğunu ve Filistin davasına ilişkin ileri görüşlü bir görüşe sahip olduğunu söyleyerek, İslam Devrimi’nden sonra İran’ın Filistin davasını desteklemede öncü bir rol oynadığını söyledi. Rezvan, İmam Humeyni’nin, Kudüs’ün Siyonist işgalcilere karşı mücadelenin merkezi olduğuna inandığını söyledi.

Öte yandan İsrail işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett, İsrail’in tarihi bir yol ayrımının önünde durduğunu, ciddi bir seçim yapmak durumunda olduğunu ve çöküşe yaklaştıran benzeri görülmemiş bir duruma tanık olduğunu ifade etti. Böyle bir durumla karşı karşıya gelmekten dolayı da selefi Benyamin Netanyahu’yu ve zehir ve kargaşa yaymakla suçladığı muhalefeti sorumlu tuttu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.