Ä°smail Rıdvan: “Gazze’nin Filistin’den Ayrılacağı Ä°ddiası Medya SataÅŸmasıdır”

  • 14 Mart 2015
  • 751 kez görüntülendi.
Ä°smail Rıdvan: “Gazze’nin Filistin’den Ayrılacağı Ä°ddiası Medya SataÅŸmasıdır”

Hamas’ın siyasi kanadının ileri gelenlerinden Ä°smail Rıdvan, FKÖ’ye baÄŸlı bazı grupların ortaya attığı Gazze’nin Filistin’in diÄŸer bölgelerinden ayrılarak bağımsız olacağı iddiasını medya sataÅŸmaları ve saçmalık olarak nitelendirdi.

FKÖ’ye baÄŸlı bazı grupların temsilcileri son dönemlerde Avrupa ülkeleri tarafından ve uluslararası alanda Hamas’a, Gazze’yi Filistin’in diÄŸer bölgelerinden ayırıp bağımsız hale getirmesi amacıyla destek verildiÄŸi iddiasında bulunmuÅŸlardı.

Ä°ddiaya Hamas’ın siyasi liderlerinden Ä°smail Rıdvan cevap verdi. Rıdvan konuyla ilgili açıklamasında bu tür iddiaların ortaya atılmasının medya sataÅŸması olduÄŸunu ve konuyla ilgili dedikoduyu yayanların aslında talimatı Mahmud Abbas’tan aldıklarını söyledi. Rıdvan, Abbas’ın Gazze’nin yeniden imarı çabalarının önünü tıkamasından dolayı Avrupa ülkelerinden kendisine yöneltilen eleÅŸtirilerin etkisinden kendini kurtarmak ve dikkatleri baÅŸka yönlere çekmek amacıyla böyle bir taktiÄŸe baÅŸvurduÄŸunu ifade etti.

Ä°smail Rıdvan, Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Hamas’ın bu konudaki tavrının kesin olduÄŸunu, Filistin’in halkıyla ve vatanıyla bütünlüğünü savunduÄŸunu ve tamamının özgürleÅŸtirilmesi için mücadele ettiÄŸini hatırlatarak siyonist iÅŸgal rejimiyle görüşmesinin de sadece silahla olacağını hatırlattı.

Rıdvan, Filistin’de uzlaÅŸma hükümeti kurulmasına onay veren bir hareketin böyle bir niyetinin olamayacağına dikkat çekerek Hamas’ın ilkelerine tamamen ters olan bu söylentilerin saçma olduÄŸunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.