İsrail askerinin gözaltına almaya çalıştığı Filistinli çocuk: Beni yıldıramayacaklar!

  • 29 Ağustos 2015
  • 809 kez görüntülendi.
İsrail askerinin gözaltına almaya çalıştığı Filistinli çocuk: Beni yıldıramayacaklar!

İsrail askerlerinin dün Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde 12 yaşındaki Muhammed et-Temimi isimli Filistinli çocuğu gözaltına almaya çalışırken kameralar önünde silahsız kadın ve çocuklara karşı uyguladığı şiddet, uluslararası toplumda büyük infiale neden oldu.

Alçılı koluna ve haykırışlarına rağmen bir İsrail askerinin, kayaların arasında sıkıştırdığı küçük Temimi, annesi ve 2012’de “İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız” olarak  dünya gündemine gelen ablası Ahed’in yoğun çabası sonucu gözaltına alınmaktan kurtuldu.

İsrail askerinin, alçılı koluna rağmen gözaltına almaya çalıştığı Temimi, yaşadıklarını anlattı. Temimi, “İsrail askerinin tek derdi beni gözaltına almaktı. Bütün gücüyle vücuduma baskı yapıyordu. Onu üzerimden atmaya çalıştım, ama başaramadım” dedi.

“Annem ve kız kardeşimin yardımıyla kurtuldum” diyen Temini, kararlı bir ses tonuyla, “Beni yıldıramayacaklar. İşgal sona erip ülkemiz özgürleşene kadar bu protestolara katılmaya devam edeceğim” diye konuştu. Küçük Temimi, “Bu topraklar bizim. Onu mümkün olan her şekilde savunacağız. Yeri geldiğinde elimizdeki taşlarla, yeri geldiğinde ise İsrail ürünlerini boykot ederek….” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.