İsrail Gazetesi: Cihad Muğniye, son Gazze Savaşı’nda İsrail’e karşı başarılı operasyonlara komutanlık yaptı

  • 03 Nisan 2015
  • 1.303 kez görüntülendi.
İsrail Gazetesi: Cihad Muğniye, son Gazze Savaşı’nda İsrail’e karşı başarılı operasyonlara komutanlık yaptı

18 Ocak tarihinde Suriye’nin İsrail sınırındaki Golan bölgesinde İsrail jetlerinin hava saldırısı sonucu şehid olan Cihad Muğniye’nin, geçtiğimiz yaz yaşanan Gazze Savaşı’nda İsrail’e karşı başarılı operasyonlara komutanlık yaptığı ortaya çıktı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin Kuveytli bir gazeteye dayandırdığı haberinde, Cihad Muğniye’nin geçtiğimiz yaz İsrail’e karşı “saldırı planları yapan” ve “hatta başarılı operasyonlara imza atan” özel bir birime komutanlık yaptığı belirtildi.

Son Gazze Savaşı esnasında Lübnan topraklarından atılan 4 füzenin ve havan topu saldırılarının, Cihad Muğniye’nin komutanlığını yaptığı özel birimin işi olduğu aktarılan haberde, söz konusu birimin, füze saldırılarının yanı sıra işgal topraklarına sızarak saldırılar yapmayı planladığı da ifade edildi.

Öte yandan gazetenin haberinde, Cihad Muğniye ve beraberindeki komutanların şehid olduğu İsrail saldırısı esnasında, Hizbullah konvoyunun İsrail’e yönelik saldırı hazırlığı kapsamında Siyonist rejim devriyeleri ve sınır karakollarıyla ilgili gözlem yaptığı iddia edildi.

islamianaliz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.