İsrail Gazetesi Haaretz: Üçüncü İntifadanın Patlak Vermemesi İçin Güvenlik İşbirliği Büyük Önem Taşıyor…

  • 11 Aralık 2014
  • 713 kez görüntülendi.
İsrail Gazetesi Haaretz: Üçüncü İntifadanın Patlak Vermemesi İçin Güvenlik İşbirliği Büyük Önem Taşıyor…

Siyonistlere ait tanınmış gazetelerden Haaretz bugün (11 Aralık Perşembe) yayınladığı haberde, Filistin’deki uzlaşı hükümeti bakanlarından Ziyad Ebu Ayn’ın öldürülmesinden sonra tartışma konusu olan güvenlik işbirliğinin Filistinliler arasında bir üçüncü intifadanın patlak vermesinin önlenmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Haaretz’in haberinde Ebu Ayn’ın öldürülmesi olayının Batı Yaka bölgesinde güvenlik şartlarının kötüleşmesine neden olabileceğine ve bunun İsrail seçimlerinin gidişatını bile etkileyebileceğine de dikkat çekildi.

Haberde, yarın Cuma günü münasebetiyle söz konusu cinayete tepki amacıyla gösteriler ve eylemler düzenlenebileceği hatırlatılarak güvenlik organlarının duruma ne kadar hâkim olabileceğini tahmin etmenin zor olduğu ifade edildi.

Gazete, bölgede son birkaç yıldır durumun nispeten sâkin geçmesinde güvenlik işbirliğinin büyük rolü olduğu vurgulanarak yeni bir kitlesel hareketin önüne geçilmesinde de bu işbirliğinin büyük önemi olduğu hatırlatıldı.

İşgalciler cinayetin arkasından işbirliğinin bozulabileceği konusunda biraz telaşlanırken Mahmud Abbas’ın kurmayları onları rahatlatmayı geciktirmediler. Fetih’in liderlerinden Cibril er-Recub güvenlik işbirliğinin bozulacağı yönündeki açıklamaların Batı Yaka bölgesindeki Filistinli halkı hoşnut etme amaçlı infiallerden ibaret olduğunu gerçeği yansımadığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.