İsrail polisi Filistinli kadını öldürdü

  • 30 Mart 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
İsrail polisi Filistinli kadını öldürdü

Filistin halkına karşı cinayetlerine bir yenisini daha ekleyen işgal güçleri dün işgal altındaki Kudüs’ün Bab El-Amud bölgesinde Siyonist askerlere yönelik bıçaklı eylemde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir kadını şehit etti.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, dün (29 Mart Çarşamba) Kudüs’te işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan Filistinli kadının, Şufat Mülteci Kampından olan şehid Mustafa Nemir’in annesi Siham Ratib Nemir (49) olduğunu duyurdu.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan işgal polisi ise, İsrail askerlerine bıçakla saldıran bir Filistinli kadının etkisiz hale getirildiğini iddia etti.
Diğer taraftan Filistin Kızılay Teşkilatı yaptığı açıklamada kendisine bağlı sağlık ekipleriyle ambulansın olay yerine ulaşmasını engelleyen işgal güçlerinin, bölgede bir başka genç kıza da saldırdığını ifade etti.
Filistin halkına karşı canavarlaşan işgal güçleri, sokak ortasında, geçiş noktalarında, araçların içinde Filistinlileri yargısız infazla tasfiye etmektedir. Gerçekte eylem olsun veya olmasın söz konusu kişinin bıçaklı eyleme kalkıştığı veya niyetlendiği ifade edilerek cinayet ört bas edilmektedir.

Bu arada Kudüs’te siyonist rejim belediye çalışanları doğu Beyt-ul Mukades’te Filistinlilere ait iki evi, imar izni olmaması bahanesi ile yıktı. Söz konusu iki ev 2014’te inşa edilmişti fakat sahiplerinin tüm çabalarına rağmen siyonist rejim belediyesinden inşaat izni alma çalışmaları sonuçsuz kalmıştı.

Sioynist rejim doğu Kudüs’te Filistinlilerin evlerini tahrip çalışmalarına hız vermiştir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.