İsrail Sitesi: İntifada İsrail’i Değirmen Gibi Öğütüyor

  • 27 Kasım 2015
  • 956 kez görüntülendi.
İsrail Sitesi: İntifada İsrail’i Değirmen Gibi Öğütüyor

Siyonist işgal rejimindeki askeri kaynaklara yakınlığıyla bilinen Walla internet sitesinin askeri analisti Amir Bohbot, bıçak intifadasının zamanla İsrail askerleri için değirmene dönüştüğünü, bunun tıpatıp birinci Lübnan savaşına benzediğini söyledi.

Bohbot İntifada ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, işgal ordusunun hızlı bir şekilde bu krizden ve çıkmazdan çıkmak istediğini ancak siyasi liderlerin henüz askerlerin mesajını anlamadığını belirtti.

Askeri uzman yaptığı değerlendirmede ayrıca, Kudüs İntifadası’nın ordu içindeki eğitimleri iptal ettirdiğine dikkat çekerek, ordunun muhtemel savaşlara yönelik hazırlıklarıyla askeri planlarının tamamıyla durduğunu kaydetti.

Kudüs İntifadası’nın hâlâ güçlü bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Bohbot, intifadanın Batı Yaka ve Kudüs’te ordunun gücünü kaybetmesine, olaylar karşısında kan kaybı yaşamasına neden olduğunu ifade etti.

Filistinli gençlerin işgal askerlerine karşı başlattığı üçüncü intifadada bu kez bıçaklı eylemler işgal askerleriyle Siyonist yerleşimci çetelerin psikolojisini alt üst ederken, birçoğunun güvensizlik hissetmesine, durum karşısında psikolojilerinin bozulmasına, gelecekleri konusunda umutsuzluğa düşmelerine neden oldu. İşgal askerlerinin intifadayı kontrol altına almakta aciz kalması, yenilmez dile ün salan işgal ordusunun da karizmasını çizdi ve yerleşimcilerin ona olan güvenlerini sarstı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.