İsrail: Türkiye ile Birlikte Suriye’ye Operasyon Yapabiliriz

  • 15 Mayıs 2016
  • 970 kez görüntülendi.
İsrail: Türkiye ile Birlikte Suriye’ye Operasyon Yapabiliriz
İşgal rejimi İsrail’in İstanbul Başkonsolosu olan Shai Cohen, ilişkiler düzeldiğinde iki ülkenin Suriye’de istihbarat ve operasyonel işbirliği yapabileceğini söyledi. Türkiye’nin haberi yalanlamaması dikkat çekti.

 İki yıldır İsrail’in İstanbul Başkonsolosu olan Shai Cohen, Türkiye’nin Gazze’ye yardım edebilmesi için her kolaylığı sağlayacaklarını, ancak Türkiye’nin bunu “Hamas’la el sıkışarak” yapamayacağını söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik geçtiğimiz yılın son günlerinde, iki ülke arasında yürütülen müzakereleri değerlendirirken Türkiye’nin üç şartını ‘Mavi Marmara saldırısı için özür dilenmesi, ölenlerin yakınlarına tazminat ödenmesi ve Gazze’den ambargonun kaldırılması’ olarak açıklamış, özür şartının karşılandığını söylemişti.

Mavi Marmara baskınının ardından ilişkilerin koptuğu Türkiye ile İsrail arasında her konuda anlaşma sağlandığı yaklaşık üç ay önce açıklanmıştı.

Mavi Marmara’da hayatını kaybedenler için ödenecek tazminat konusunda da anlaşmaya varıldığını duyurulmuş, ancak Gazze’deki ambargonun kaldırılmasıyla ilgili üçüncü şarta dairse bir açıklama yapılmamıştı.

 İlişkiler düzeldiğinde iki ülkenin Suriye’de istihbarat ve operasyonel işbirliği yapabileceğini kaydeden Cohen, Netanyahu’nun olası bir ziyaretiyle ilgili olarak da “inşallah…” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.