İsrail Uçağının Arabistan Hava Sahasından Geçmesi Aşağılayıcı Niteliktedir

  • 05 Eylül 2020
  • 605 kez görüntülendi.
İsrail Uçağının Arabistan Hava Sahasından Geçmesi Aşağılayıcı Niteliktedir
 Filistin Ä°slami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, BAE ve Suudi Arabistan’ın Filistin karşıtı eylemlerini kınarken, Filistinli grupları yeni bir konum almaya ve Filistin davasına umut vermeye çağırdı.
Filistin Ä°slami Cihad Hareketi genel sekreteri Ziyad el-Nahale, Lübnan’daki Filistinli grupların liderleri toplantısında Filistinlilerin mevcut aÅŸamadaki durumunu zor olarak nitelendirdi ve “Filistin halkı gözünü bu gruplara dikmiÅŸ ve eylem bekliyor.” dedi.
Ziyad el-Nahale, “Filistin ve halkı karşısında bölgede giderek etkili olan ve kazanımlar elde eden bir rejim var. Kurucuları bile bu kadarını hayal etmemiÅŸti. Ne yazık ki, Filistinli bazı gruplar bu etkiyi artırmak ve geniÅŸletmek için ‘köprü’ rolü oynadılar.” açıklamasında bulundu.
Ä°slami Cihad Hareketi genel sekreteri, yaptığı açıklamanın devamında, “Umut arıyorsak, Siyonist rejimin tanınmasından bu yana güvendiÄŸimiz konumumuza geri dönmeliyiz. Bu rejim, Filistinlileri haklarından mahrum bırakan, kutsal alanlarını ve topraklarını iÅŸgal eden bir rejimdir.” diye belirtti.
Ziyad el-Nahale, “Bu hareketi ve davranışı durdurup, Siyonist iÅŸgali ve etkisini önlemek için yeni bir pozisyon almanın zamanı gelmedi mi? Bugün buna karar vermemiz ve ortak bir tavır almamız gereken gündür.” dedi.
Ä°slami Cihad Hareketi genel sekreteri, tüm Ä°slam ve Arap ülkelerini Filistin’e karşı sorumluluklarını yerine getirmeye ve Beyaz Saray’ın taleplerine teslim olmayı reddetmeye çağırdı.
El-Nahale, BAE-Ä°srail’in ABD aracılığı ile iliÅŸkileri normalleÅŸtirme hamlesini “büyük günah” olarak nitelendirerek, “Filistin ve Kudüs bayrakları yerine düşman Ä°srail bayrakları ve iÅŸgalcilerin uçaklarının Mekke ve Medine üzerinden geçerek, sonunda BAE’de yere inmesi üzücü ve aÅŸağılayıcı bir sahnedir.” dedi.
Filistin Ä°slami Cihad genel sekreteri Beyrut’taki Ä°slami grupların genel sekreterleri toplantısında yaptığı konuÅŸmanın sonunda Filistin’i destekleyen tüm ülkeleri övdü ve teÅŸekkür etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.