İsrail yerleşkelerine geniş çaplı roketli saldırı

  • 07 Nisan 2023
  • 56 kez görüntülendi.
İsrail yerleşkelerine geniş çaplı roketli saldırı

Haber kaynakları, işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki İsrail yerleşkelerine yüz roketin fırlatıldığını, saldırıların ardından Siyonist yetkililerin yerleşimcilerden sığınaklardan çıkmamalarını istediklerini bildirdi.

Şelomi isimli Siyonist yerleşkesinde siren seslerinin geldiği ifade edilen haberde Demir Kubbe sisteminin bilinmeyen bir hedefe doğru iki füze attığı bildirildi.

Siyonist rejim ordu radyosu, demir kubbe sisteminin bir roketi imha etmek için aktif hale geldiğini  aktardı.

Siyonist rejimin 14 televizyon kanalı ise, bu roketin Lübnan’ın güneyinden el Celil’e doğru fırlatıldığını , bazı yerleşimcilerin 3 roketin imha edildiğini söylediklerini  bildirdi.

İşgal altındaki toprakların kuzeyinde yer alan Naharya kenti sakinleri de bu saldırıların ardından  binaların sallandığını, en az üç büyük patlamanın yaşandığını söylediler.

Siyonist yetkililer ise İsrailli yerleşimcilerden sığınaklardan çıkmamalarını istedi.

Öte yandan, Filistin’in kuzeyindeki İsrail yerleşkelerine roketli saldırıların yeniden başladığı bildirildi.

Haber kaynakları, Hanita, Şelomi, Yera, Admit, Betest, Afirim, Besuta, İfen Manahim, Şetula ve Metsuba yerleşkelerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

El-Cezire tv kanalı da, demir kubbe sisteminin el Celil semasında yeni hedefleri takip ettiğini ve siren seslerinin İsrail yerleşkelerinden sürekli duyulduğunu aktardı.

Bazı İbrani kaynaklar, Lübnan İkinci Savaşı’ndan sonra bunca roketli saldırının görülmediğini bildirdi.

Siyonistler’in iddialarının aksine bu saldırılar hakkında yayınlanan videolar ve görüntüler, roketlerin büyük kısmının hedeflere isabet ettiğini ve sadece Demir Kubbe’nin birkaç roketi imha ettiğini gösteriyor.

El Meyadin Televizyonunun internet sitesinde de, saldırıya ilişkin bir haber yayımlandı.

İsmi açıklanmayan Lübnanlı bir güvenlik kaynağına dayandırılan haberde, işgal güçlerinin güneydeki Sur kentine bağlı Kulile beldesinin etrafını topçu atışlarıyla vurduğu kaydedildi.

Haberde, can kaybı ve yaralanmalara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.