İsrail’de Yapılan Anket’ten “Hamas Zafer Kazandı” Sonucu Çıktı…

  • 18 Şubat 2015
  • 664 kez görüntülendi.
İsrail’de Yapılan Anket’ten “Hamas Zafer Kazandı” Sonucu Çıktı…

İsrail’de Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenlediği anket, İsraillilerin yarısının Gazze Şeridi’ne açılan son savaşta Hamas’ın işgal ordusuna karşı zafer kazandığına inandığını ortaya çıkardı. Anket sonuçları, İsrailliler arasında bağımsız Filistin devletinin kurulmasını destekleme oranının ise gerilediğini gösterdi.

Ankete katılanların yüzde 54’ü işgal ordusunun son savaşta İslami Direniş Hareketi (Hamas)’a karşı savaşı kaybettiğini söylerken, geçel yıl Temmuz ayında savaş sırasında yapılan ankette İsrail’in zafer kazandığına inananların oranının yüzde 71 olduğuna dikkat çekildi.

Sonuçları dün açıklanan ankete göre, İsrailliler arasında Filistin devletinin kurulması gerektiğini düşünenlerin sayısı her geçen gün azalıyor. 2012 yılında bağımsız Filistin devletinin kurulmasını destekleyen İsraillilerin oranı yüzde 59 iken 2014 yılında bu oranın yüzde 50’ye ve son ankette ise yüzde 47’ye gerilediği ifade edildi.

Anket sonuçlarına göre, “İsrail hükümeti iki devletli çözüme dayalı kalıcı bir barış planını imzalamalı mı?” sorusuna İsraillilerin sadece yüzde 40’ı evet derken, bu oranın 2012 yılında yüzde 51 olduğu belirtildi. Hayır diyenlerin oranının ise 2012’de yüzde 25 iken son ankette yüzde 36’ya yükseldiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.