İsrail’in Gazze saldırısında 44 şehit ve yaralı var

  • 14 Kasım 2018
  • 1.426 kez görüntülendi.
İsrail’in Gazze saldırısında 44 şehit ve yaralı var

Filistin enformasyon merkezi, korsan İsrail’in Gazze şeridine düzenlediği son saldırılarda en az 44 Filistinli şehit düştüğünü veya yaralandığını duyurdu.

Gazze şeridinin merkezi Gazze kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Filistin yönetimi enformasyon merkezi Başkanı Salame Maruf, siyonist rejim ordusunun Pazar gecesinden Salı gününe kadar düzenlediği saldırılarda 14 Filistinli şehit düştüğünü, 30 Filistinli de yaralandığını açıkladı.

Maruf, siyonist rejim son günlerde Gazze şeridine 150 hava akını düzenlediğini, bu saldırılarda aralarından kamu binaları, sivil binalar, medeni kurumların binaları, medya kurumlarının binaları, tarım arazileri ve direniş üslerinin bulunduğu 80 kurum bombardıman edildiğini kaydetti.

Maruf, Filistin direnişinin gösterdiği tepki ise Filistin milletini savunma ve siyonist İsrail’in tecavüzlerine karşı koyma doğrultusunda en doğal hak olduğunu vurguladı.

Maruf, korsan İsrail’in yerleşim merkezlerini ve kamu ve medeni merkezlerin binalarını bombardıman etmesi savaş suçu olduğunu, uluslararası camia bu tür cinayetlerle mücadele için harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Siyonist rejim ordusuna bağlı özel kuvvetler Gazze’nin güneyinde Han Yunus’un doğusuna nüfuz ederek İzzeddin Kassam tugaylarının iki komutanına suikast düzenlediler. Bu cinayetin ardından İsrail savaş uçakları bu cinayeti destekleme doğrultusunda Han Yunus’un doğusuna hava akını düzenleyerek Filistinli bazı mücahitleri şehit ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.