İsrail’in Türkiye maslahatgüzarı: Yetkililerin görüşmesi ”korunması gereken İsrail-Türkiye ilişkileri”ne bir vurgu mahiyetindeydi

  • 12 Ağustos 2015
  • 1.081 kez görüntülendi.
İsrail’in Türkiye maslahatgüzarı: Yetkililerin görüşmesi ”korunması gereken İsrail-Türkiye ilişkileri”ne bir vurgu mahiyetindeydi

Siyonist rejim İsrail’in Türkiye’deki en üst düzey temsilcisi, maslahatgüzar Amira Oron, Türkiye ile normalleşme sürecini Daily Sabah’a değerlendirdi. Oron, İsrail’in yeni ve güçlü bir Türk hükümeti kurulana dek bekleyeceğini ve sonrasında Türkiye ile normalleşme sürecini devam ettirebileceğini söyledi.

Türkiye’nin terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili kendini savunma hakkını desteklediklerini de ifade ederek kamuoyunu kandırmaya çalışan Oron, Türkiye’deki tüm terör saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Suriye’deki buhrana da değinen Oron, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın meşruiyetini uzun süre önce kaybettiğini iddia ederken, Türkiye ile İsrail daha iyi bir diplomatik seviyeye sahip olsaydı iki ülkenin Esad’a karşı bir koordinasyon içinde olabileceğini de sözlerine ekledi.

”Haziran ayında, bir Türk dışişleri bakan yardımcısıyla İsrailli mevkidaşı buluştu. İki taraf arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da normalleşeceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna siyonist yetkili, ”Bu bir ihtimaldir. Biz an itibariyle devam eden bir sürecin içindeyiz ve bu süreç geleceğe doğru olumlu bir adımdır. Bizim tarafımızda şöyle bir değişiklik oldu; Başbakan Netanyahu, Dore Gold’u Dışişleri Bakanlığı genel direktörü olarak atadı. Gold’un ilk icraatlarından biri, Türk mevkidaşı Feridun Sinirlioğlu’yla görüşmek oldu. Bu durum, korunması gereken İsrail-Türkiye ilişkilerine bir vurgu mahiyetindeydi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.