İstanbul Tahran Seferleri Yeniden Başladı

  • 17 Temmuz 2016
  • 854 kez görüntülendi.
İstanbul Tahran Seferleri Yeniden Başladı

İran İslam Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu, İran hava yolları firmalarının İstanbul seferlerinin tekrar başladığını bildirdi.

İRNA’ya açıklamada bulunan İran İslam Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer, İran yolcu uçaklarının İstanbul’da bulunan İranlı yolcuları İran’a aktarmakta olduklarını bildirdi.

Öte yandan İran Havacılık Kurumu, İran’dan 12 uçağın Türkiye’de kalan İranlı vatandaşları geri getirmek üzere bu ülkeyi gönderildiğini açıkladı.

İran Havacılık Kurumu Halkla İlişkiler Bürosu Başkanı Rıza Caferzade, İran’dan 12 uçak Türkiye’de kalan İranlı vatandaşları geri getirmek üzere bu ülkeyi gönderildiğini açıkladı.

Caferzade, 12 uçak gün gece yarısına kadar yolcusuz Türkiye’ye gönderildiğini, bu süreç Türkiye’de hiç bir İranlı yolcu kalmadığından emin oluncaya dek süreceğini kaydetti.

Türkiye’de yaşanan askeri darbe sonrası hava alanlarının kapanması sonucu çok sayıda İranlı Turist Türkiye’de kalmış ve İran’a gelememişlerdi.

İran Ulaştırma bakanlığı yetkililerinden İsmail Gulami ise İran ve Türkiye arasındaki kara yollarının da artık normale döndüğünü ve gidiş gelişlerde bir sıkıntı yaşanmadığını, iki ülke arasındaki sınır kapılarının da açık olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.