İstikbar karşıtlığı İran İslam Cumhuriyetinin onurunun devamına yol açmıştır

  • 03 Şubat 2018
  • 1.034 kez görüntülendi.
İstikbar karşıtlığı İran İslam Cumhuriyetinin onurunun devamına yol açmıştır

İran’ın kuzeydoğusunda yeralan Meşhed cuma namazı imamı Ayetullah Ahmed Alem’ul Hüda, İran İslam nizamının izzet ve şerefinin, istikbar karşıtlığı, Amerika ile mücadele ve İran milletinin geçen 39 yıldır Amerika’ya ölüm sloganında olduğunu söyledi.

Alem’ül Hüda, İran’ın devrik diktatör Şahlık rejiminin, bölgede Amerika’nın jandarması ve Amerika ile siyonist İsrail rejiminin destekçisi olduğunu ama İslam inkılabının bütün bunları Amerika’dan aldığını söyledi.

Meşhed cuma namazı geçici İmamı, tecrübelere bakıldığında Amerika’ya teslim olan ve boyun eğen her ülkenin zillet, bedbahtlık ve uğursuzluktan başka bir şey görmediğini söyledi.

Ayetullah Ahmed Alem’ül Hüda, İran’ın bilim ve teknoloji alanında diğer ülkelerden ve dünya güçlerinden geride kalmadığını belirterek, ‘Eğer bu emperyalizm karşıtlığı olmasaydı, İran bu güce ve onura kavuşamazdı’ dedi.

Bu arada Kum kenti cuma namazı imamı Ayetullah Muhammed Saidi de, İran İslam inkılabının zafere ermesindeki en önemli unsurlara temasla, ilahi ve dini liderliğin zaferdeki en önemli unsur olduğunu ve dünyada hiç bir dini inkılabın ilahi bir rehberlik olmadan gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Kum cuma namazı imamı, şeriat ve dini İslam inkılabının zafere ermesindeki ikinci unsur olarak nitelerken, ”İslam inkılabı dinin yeniden ihyasına vesile oldu ve halk ilahi fıtratı gereği dini ahkamlara daha fazla ilgi gösterdi ve dikkat etti’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.