İsviçre ekonomik heyeti Tahran’a gidiyor

  • 29 Ağustos 2015
  • 902 kez görüntülendi.
İsviçre ekonomik heyeti Tahran’a gidiyor

İran-İsviçre Ticaret Odası Başkanı Şerif Nizam Mafi “Yakında İsviçre’den büyük bir ticari heyet İran’a gelecek” dedi.
MHA’nın haberine göre, İsviçre’de düzenlenen ‘İran ve İsviçre’de Yatırım Fırsatları’ adlı toplantının yapılmasına işaret eden Nizam Mafi “İran ve İsviçre’de Yatırım Fırsatları konulu toplantıya farklı sektörlerden girişimcilerin yanı sıra bankacılık, gıda, ilaç, petrol ve doğalgaz, tahıl, hizmet, ağır sanayi ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren şirketler de katıldı” diye belirtti.
İran-İsviçre Ticaret Odası Başkanı Şerif Nizam Mafi, İran ve İsviçre’den 450 yatırımcı ve firmanın sözkonusu toplantıya katılmasına değinerek “Bizim ilk beklentimiz toplantıya 150 firmanın katılımıydı, ancak toplantının düzenlenmesinden bir hafta önce şirketlerin eşi görülmemiş bir şekilde sözkonusu toplantıyı sıcak karşılaması, kayıt yapmaya ilişkin kurulan sitenin kapanmasına neden oldu ve nihayet 450 firma sözkonusu düzenlemeye katıldı” diye konuştu.
İran konusunda yeni bir algının oluştuğunu dile getiren İran-İsviçre Ticaret Odası Başkanı Şerif Nizam Mafi “İsviçreli yatırımcılar nezdinde İran yeni, ortak ve bağımsız yatırım çekmeye hazır bir ülke gibi görüldü ve cazibe merkezleri ile sorunların yan yana sunulmasından dolayı yatırımcıların açık ve aydın bir bakışla İran piyasasında faaliyet göstermelerine imkan yarandı” vurgulamasını yaptı.
Nizam Mafi’nin dediğine göre İran yatırım için yüksek kapasiteye sahip ama bununla birlikte çözülmesi mümkün sorunları da mevcut. Öte yandan İsviçre’den büyük bir ekonomik heyetin İran’ı ziyaret etmesi için gereken adımlar atılarak ayarlamalar yapıldı. İsviçre şirketleri İran’da ortak yatırım yapmayı çok istiyor ve buna göre de kendi ekonomik ortaklarını daha çok ve en kısa zamanda tanımayı tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.