İtalya dışişleri bakanı: İran’la ilişkileri geliştirmek istiyoruz

  • 29 Haziran 2017
  • 966 kez görüntülendi.
İtalya dışişleri bakanı: İran’la ilişkileri geliştirmek istiyoruz

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, dün gece İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmesinde, iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi gereğine vurgu yaptı.

Roma’da gerçekleşen sözkonusu görüşmede ayrıca nükleer anlaşma da ele alınırken, İtalyan bakan, nükleer anlaşmanın bölgede ve uluslararası arenada  istikrarın sağlanmasına neden olduğunu belirterek nükleer anlaşmanın  yürürlüğüne desteğini tekrarladı.

İtalya dışişleri bakanı, Tahran’daki yaşanan son terörist girişime de işaretle, terörizm ve radikalizmle mücadeleye vurgu yaptı.

Sözkonusu görüşmede İran dışişleri bakanı Zarif de, iki ülke arasında ilişkiler düzeyini iyi olarak nitelerken, iki ülke arasında iktisadi ve bankacılık heyetlerinin karşılıklı görüş alış verişlerinin ikili ilişkilerin güçlenmesine vesile olacağını  söyledi.

İran dışişleri bakanı, İtalya’nın bölgede gerginliğin azaltılması konusunda  potansiyelinden yararlanabileceğini belirterek, Amerika’nın boş iddialar üzerine Suriye’ye yönelik her türlü  saldırısının  IŞİD gibi terör örgütlerinin bölgede yeniden  güçlenmesine neden olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.