İtalya’da binlerce kişi Başbakan Renzi’yi protesto etti

  • 23 Ekim 2016
  • 894 kez görüntülendi.
İtalya’da binlerce kişi Başbakan Renzi’yi protesto etti

İtalya’da on binlerce kişi, 4 Aralık’ta yapılması öngörülen anayasa değişikliği referandumu dolayısı ile Başbakan Matteo Renzi’yi protesto etti.

‘No Renzi Day’ olarak isimlendirilen protesto gösterisine katılan vatandaşlar, Cumhuriyet Senatosu’nda yapısal reforma gidilmesi de dahil bazı köklü değişiklikleri istemediğini dile getirdi.

Protestocu bir kadın: “Çok basitçe söylemek gerekirse Renzi’ya hayır demek için buradayız. Yaptıklarına hayır demek için buradayız çünkü onun yüzünden ülke karmakarışık oldu. Hiçbir şey iyi gitmiyor, ama hiçbir şey” şeklinde konuştu.

Sol görüşlü olduğunu belirten bir başka protestocu kadınsa Başbakan Renzi’nin anayasada yapmak istediği yapısal değişiklikleri sol saiklerle değil uluslararası finans çevrelerinin baskısı nedeniyle yapmak istediğini dile getirdi:

“Reformlarının hiç birisi sol reform değil. Ben solu desteklesem de kendimi Renzi ve hükumeti ile tamamen ayrı yerlere koyuyorum. Zira reformları solun desteğiyle değil uluslararası finans çevreleri dolayısı ile yapıyor”

Referandumun sonucu 41 yaşındaki Başbakan Matteo Renzi’nin siyasi geleceği açısından da ciddi önem arz ediyor.

Zira Renzi daha önce yaptığı bir açıklamada, 4 Aralık’taki halkoylamasında eğer anayasa değişikliği için olumlu sonuç çıkmazsa istifa edeceğini söylemişti.

Ancak Matteo Renzi daha sonra, kendi siyasi geleceğini referandum sonucuna bağlama yönündeki bu açıklamasının hata olduğunu dile getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.