İtalya’da esrarın yasal hale getirilmesi için yasa tasarısı hazırlandı

  • 19 Temmuz 2015
  • 823 kez görüntülendi.
İtalya’da esrarın yasal hale getirilmesi için yasa tasarısı hazırlandı

İtalya’da 218 milletvekili, esrarın yasal hale getirilmesi için bir yasa tasarısı hazırlayarak meclise sundu.

İtalya’da 945 milletvekilinden 218’i, esrarın yasal hale getirilmesi için bir yasa tasarısı hazırlayarak meclise sundu.

Hazırlanan yasa tasarısı, yetişkinlerin evlerinde 15 grama kadar, dışarıda ise üzerlerinde 5 grama kadar esrar bulundurmasına izin veriyor.

“Esrar Sosyal Kulübü” adı verilen dernek benzeri kuruluşlarınsa 250 marihuana bitkisi yetiştirilmesine izin verilecek. Sosyal kulüpler devletten lisans almak ve yine lisanslı mağazalarla çalışmak koşuluyla esrar satışı yapabilecek. Esrarın ithalatı ve ihracatı ise yasaklı olmaya devam edecek.

BBC Türkçe’ye göre, park ve meydanlar gibi kamuya açık yerlerde esrar içilmesi ise mümkün olmayacak.

Yasa tasarısına en fazla destek, iktidardaki Demokratik Parti ile muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi ve Sol-Ekoloji-Özgürlük partilerinden geldi.

Tasarıyı hazırlayan Yasal Esrar komitesi, İtalya’da halen büyük bir esrar piyasası bulunduğunu belirterek, esrarın yasal hale getirilmesiyle devletin bu pazarı kontrol edebileceğine vurgu yapıyor. Ayrıca yasadışı esrar üretimi ve satışıyla mücadele için yapılan masraftan da kaçınılacağının altı çiziliyor. Yasal Esrar komitesi, 13 milyon İtalyanın esrar kullandığını veya halen kullanmakta olduğunu belirtiyor.

Komitenin açıkladığı verilere göre, Avrupa genelinde bu sayı 73 milyona ulaşıyor. İtalya’da marihuana pazarının değeri ise yılda 12 milyar euroya varıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.