İtalya’nın Milano kentinde EXPO 2015 fuarı açılışında olaylar çıktı

  • 02 Mayıs 2015
  • 789 kez görüntülendi.
İtalya’nın Milano kentinde EXPO 2015 fuarı açılışında olaylar çıktı

İtalya’nın Milano kentinde bugün açılışı yapılan Uluslararası EXPO 2015 fuarı ile eş zamanlı olarak kent merkezinde yapılan protesto yürüyüşünde olaylar çıktı.

“EXPO’ya hayır” organizasyonu tarafından kent merkezinde bulunan Maggio Meydanı’nda bir araya gelen göstericiler bulvar üzerinde yürüyüşe geçti.

Siyah giydikleri için kendilerini “Kara Blok” olarak adlandıran grubun üyeleri, yürüyüşün gerçekleştiği Magenta Cadde’si üzerinde duran on kadar aracı ateşe vererek, güvenlik güçlerine molotof kokteyli, taş, şişe ve patlayıcı madde attı.

Yürüyüş sırasında bazı göstericiler polis müdahalesini engellemek için yola barikatlar kurarken, bazıları da çevredeki dükkanların vitrinlerine zarar verdi.

Göstericilerin, Magenta Caddesi üzerinde bulunan Avrupa Birliği ofisine saldırı girişimine ise polis izin vermedi. Olaylar sırasında güvenlik güçleri göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Göstericilerle polis arasındaki çatışma, ilerleyen saatlerde kentin işlek yerlerinden Cadorna istasyonuna kaydı.

Polisin müdahalesi sonrası bazı göstericilerin sis bombalarının ortaya çıkardığı dumandan yararlanarak, tanınmamak için üzerilerine giydikleri siyah elbiseleri çıkardıkları görüldü.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın Milano Emniyeti’ne dayandırarak verdiği haberde, çıkan olaylarda 11 güvenlik görevlisinin yaralandığı, 10 kadar öğrencinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, kent merkezinde çıkan olayları kınarken, yaşanan olayları “iğrenç” olarak niteledi.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano ise, güvenlik güçlerine çabalarından ötürü teşekkür ederek, güvenlik güçleri sayesinde çıkan olayların daha da kötüye gitmesinin önüne geçildiğini söyledi.

Çıkan olaylardan dolayı Milano’nun mahvolduğunu belirten Kuzey Birliği Partisi lideri Matteo Salvini, İçişleri Bakanı Angelino Alfano’yu görevinde yetersiz kalmakla suçlayarak, istifaya çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.