İzzet Er-Reşak: Hamas’ın Terör Listesinden Çıkarılması Tarihi Bir Hatanın Düzeltilmesidir…

  • 17 Aralık 2014
  • 1.015 kez görüntülendi.
İzzet Er-Reşak: Hamas’ın Terör Listesinden Çıkarılması Tarihi Bir Hatanın Düzeltilmesidir…

Avrupa Adalet Divanı’nın İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ı terör örgütleri listesinden çıkarılması kararını memnuniyetle karşılayan Hamas, bu kararın Filistin halkıyla ilgili tarihi bir hatanın düzeltilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Hamas Siyasi Birim üyesi İzzet Er-Reşak mahkemenin aldığı karar üzerine yaptığı açıklamada “Avrupa Birliği’nin Hamas’ı terör örgütleri listesinden çıkarma kararı Filistin halkının hakkı için hukuki bir zaferdir. Bu karar Filistin halkına karşı yapılan düşmanca tutumları da gün yüzüne çıkardı. Hamas’ı terör örgütleri listesinden çıkaran ve onu özgürlük hareketi gören Avrupa Birliği’nin kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kararı hayata geçirmesini bekliyoruz” dedi.

Avrupa Birliğine bağlı Avrupa Adalet Divanı bugün (17 Aralık Çarşamba) aldığı bir kararla Hamas’ı terör örgütleri listesinden çıkardı.

Avrupa Birliği’nin daha önce işgal rejimi, Amerika ve bazı batılı ülkelerin baskısıyla Hamas’ı terör örgütleri listesine alması, hareketle bütün ilişkileri koparmasına neden oldu. Hamas’ın terör listesine alınmasından dolayı hiçbir batılı ülke Hamas ile doğrudan görüşemiyordu. Avrupa bu kararla bir nevi hareketle diyalog kurma kanalları da açmış oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.