Ä°zzet Er-ReÅŸak: Rafah Sınır Kapısı Kapanmamak Ãœzere Açılmalıdır…

  • 22 Aralık 2014
  • 887 kez görüntülendi.
Ä°zzet Er-ReÅŸak: Rafah Sınır Kapısı Kapanmamak Ãœzere Açılmalıdır…

Gazze ile Mısır arasındaki Rafah sınır kapısının kapanmamak üzere açılmasını isteyen İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi İzzet Er-Reşak, Filistinlilerin dışarı çıkmak için kapıda nöbet tutmaları ve geceyi burada geçirmelerinin acı olduğunu söyledi.

Hamas lideri Er-Reşak, işgalciyi perişan eden, onun diz çökmesini sağlayan Filistin halkının kapılarda gördüğü kötü muamele, onur kırıcı tutum ve aşağılanmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Mısır yönetiminin iki günlüğüne Rafah sınır kapısını açması üzerine sadece 8 otobüs çıkış yapabildi.

Mısır’da CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’ye darbe yaparak iktidara gelen askeri cunta, Siyonist iÅŸgal rejimiyle birlikte hareket ederek Gazze sınırındaki tünelleri bir bir yıktı ve Rafah kapısını kapalı tutmaya ve Gazze halkı üzerindeki ablukaya ağırlaÅŸtırmaya da devam ediyor.

Mısır, Gazze’nin dünyayla tek irtibat noktası olan Rafah sınır kapısını zaman zaman açtığını duyurduÄŸunda ise ancak çok sınırlı ÅŸekilde çıkışlara izin veriyor. Kapı açıldığı zaman giriÅŸlere çok engel çıkarmayan Mısır rejimi çıkışlarda ise büyük zorluklar çıkarıyor. Son savaÅŸta yaralanan ve dışarıda tedavi olması gereken yüzlerce hasta uzun süredir çıkış izni bekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.