Japonya ve İran dışişleri bakanlığı yetkilileri arasında görüşme

  • 07 Haziran 2016
  • 784 kez görüntülendi.
Japonya ve İran dışişleri bakanlığı yetkilileri arasında görüşme

Japonya dışişleri bakanlığının ortadoğu genel müdürü İran dışişleri bakanının Afrika ve Arap ülkeleri yardımcısı ile bölgesel gelişmeler ve özellikle de Suriye ve Yemen konusunda görüş alış verişinde bulundu.

İRİB ajansına göre, Japon yetkili, İran İslam Cumhuriyetinin bölgede sebat ve barışa yönelik yardımlardaki rolüne işaretle, İran ile görüş alış verişi ve danışmaların zaruretine vurgu yaptı.

Sözkonusu Japon yetkili, Suriye’de buhranlı bölgelere insani yardımların gönderilmesi ve İran’ın bu konuda yapacağı katkıları vurguladı.

İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, İran’ın bölgesel gelişmeler hakkında tutumuna değinerek; ”özellikle Suriye ve Yemen olmak üzere bölgesel münakaşaların askeri yolla çözümünün olmadığını ve söz konusu iki ülke ve bölgede sebat ve barış için tek seçeneğin, mantıkla hareket etmek ve siyasi çözüm yolları olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, İran’ın Fars Körfezi ülkeleriyle ilişkilerinin de tarihi ve kültürel bağlar üzerine kurulu olduğunu belirterek, ‘bizim siyasetimiz her zaman komşuluk ilkelerinin korunması ve bu ülkelerle ilişkileri her zaman daha da arttırmak üzerinedir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.