Johnson: İran’la teamül en iyi seçenektir

  • 04 Temmuz 2019
  • 1.646 kez görüntülendi.
Johnson: İran’la teamül en iyi seçenektir

Britanya’nın Başbakanlık adayı, İran ile teamülde bulunmak, Londra yönetimi ve bölge için en iyi seçenek olduğunu belirtti.

Çarşamba günü Reuters haber ajansına konuşan Britanya’nın Dışişleri eski Bakanı ve Başbakanlık adayı Buris Johnson Avrupalı tarafların Bercam nükleer anlaşmasında yükümlülüklerini yerine getirmediklerine işaret etmeden anlaşma çok kırılgan konuma geldiğini, İran devletinden Bercam’daki yükümlülüklerini askıya alma meselesini ve bu anlaşmayı yok etme konusunu çok sıkı düşünmelerini istediğini belirtti.

Johnson açıklamasının devamında, Bercam nükleer anlaşması İran ile Avrupa ve Amerika arasındaki ilişkilerin en iyi güvencesi olduğunu, ancak eğer Tahran şimdi sağduyulu davranmaktan vaz geçerek uranyum zenginleştirmeye doğru adım atmak isterse, o zaman büyük bir hata işlemiş olacağını ileri sürdü.

Johnson, acaba Amerika’nın İran’a karşı tavrı ile ilgili tutumu değişir mi, sorusuna verdiği cevapta, hali hazırda şiddetle zayıflayan Bercam nükleer anlaşmasını korumak için bir yol bulmak gerektiğini, fakat halâ İran’la teamülün en iyi çözüm yolu olduğuna inandığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti 1 Temmuz Pazartesi günü bir açıklama yaparak, Avrupalı tarafların Bercam nükleer anlaşmasındaki yükümlülüklerini yerine getirmediği için anlaşmanın 36.maddesi uyarınca zenginleştirdiği uranyum miktarında anlaşmada belirtilen 300 kg sınırını aştığını, fakat bu hareket Bercam nükleer anlaşmasının ihlali sayılmadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.